Sportklimmen Olympische sport

Zo gaat het sportklimmen op de Olympische spelen eruit zien!

Sportklimmen wordt onderdeel van de Olympische spelen in 2020. Dat werd al in de zomer van 2016, tijdens de Olympische spelen in Rio de Janeiro bekend gemaakt. Maar dan moet er wel een Olympisch toernooi ontwikkeld worden. De International Federation of Sport Climbing maakte in maart 2017 de eerste ideeën daarover bekend.

Sportklimmen Olympische sport

De IFSC organiseert natuurlijk al veel meer toernooien. Maar voor de Olympische spelen moesten de wedstrijden worden aangepast aan de eisen van het Internationaal Olympisch Comité. Uit dat overleg kwamen wedstrijdschema’s voor de Jeugd Olympische spelen in Buenos Aires 2018 en de Olympische spelen twee jaar later in Tokyo. De nieuwe schema’s staan nog niet helemaal vast, maar een aantal dingen zijn al wel besloten, zoals het aantal medailles en een globaal overzicht van de kwalificatie-eisen. Details over het schema voor de Olympische spelen en de Olympische jeugdspelen maakte het IFSC afgelopen weekend bekend op haar website. In de herfst van 2017 wordt meer bekend gemaakt over hoe het Olympische toernooi euit komt te zien.  

Sportklimbond heeft er zin in

Het IFSC en het IOC zijn positief over de deelname van sportklimmers aan de Olympische spelen. Volgens de twee organisaties spelen de Olympische waarden een grote rol in het sportklimmen. Daarbij is sportklimmen ook een sport die op alle vijf de continenten beoefend kan worden. Sportklimmen wordt over heel de wereld steeds populairder volgens de sportbonden. Ook is de sport populair onder jonge sporters. Daarom is sportklimmen volgens het IOC een zeer welkome discipline. 

Bronnen: IFSC, persbericht 2016, persbericht 2017

Meer inspiratie
Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?