Uitzicht Nebelstein

Oostenrijkse berg krijgt nieuw uitzichtspunt

Het platform op de top van de 1017 meter hoge berg Nebelstein in Neder-Oostenrijk, is alweer zo’n zestig jaar oud. Te oud volgens de gemeente Moorbad-Harbach, waar de berg onder valt. Daarom worden tot 2018 de wandelroutes naar de top vernieuwd.

Op die manier hoopt de gemeente dat de huisberg van Moorbad-Harbach aantrekkelijker wordt voor toeristen die het gebied bezoeken. Nu is de berg volgens de gemeente niet meer aantrekkelijk genoeg, en dat is volgens de gemeente zonde, want het uitzicht vanaf de Nebelstein is prachtig. Op heldere dagen kun je de berg Ötscher, meer dan honderd kilometer verderop vanaf de Nebelstein zien liggen.

Genieten van het uitzicht

De gemeente hoopt dat de vernieuwing er voor zorgt dat mensen langer boven op de berg blijven, om van het uitzicht te genieten. De vernieuwingen moeten er ook voor zorgen dat er meer schoolklassen het gebied in gaan, zodat er meer kinderen kennis maken met de natuur in het grensgebied tussen Oostenrijk en Tsjechië.

Om daarvoor te zorgen wordt het platform op de top vernieuwd, zodat het beter toegankelijk is. Ook komt er een windscherm op het platform. Daarmee wordt het platform ook toegankelijk voor gasten uit het nabijgelegen kuuroord.

Wandelroute op de Nebelstein

Ook de panoramawandelweg op de Nebelstein wordt vernieuwd. Langs de wandelroute komen negen informatiestations die wandelaars meer informatie geven over het gesteente van de bergen, de boomsoorten wat er nog meer in de natuur rondom de Nebelstein te beleven is. Volgens de gemeente Moorbad-Harbach.

De gemeente hoopt dat met de vernieuwingen er ook meer gasten komen voor de berghut op de Nebelstein, die van april tot oktober open is.  In 2018 moeten alle vernieuwingen klaar zijn.

Bron: ORF 

By Zdenek1945 (Own work) [CC BY 3.0], via Wikimedia Commons

 

Meer inspiratie

Paradijs voor waterratten, bergliefhebbers genieters. 3 nachten/HP v.a. € 162,- p.p.

Geniet van een gezinsvakantie vol avontuur op de boerderij. 3 nachten incl. ontbijt en badstrand v.a. € 210,- per gezin.

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Mis het nieuwe nummer van Bergen Magazine niet, word vóór maandag 2 april 16:00 uur abonnee!