Opening nieuwe berghut PN Posets Maladeta

Op 2 juli aanstaande vindt de opening plaats van de nieuwe berghut Cap de Llauset in het Spaanse  natuurpark Posets Maladeta. Vanaf maandag 4 juli kan men er terecht om er te overnachten. In 2010 is men begonnen met de realisatie van deze super moderne en zichzelf voorzienende berghut. De hut heeft 30 slaapplaatsen is van alle gemakken voorzien en heeft ook internet.

Door Gerrit kruis

De FAM (Bergsport Federatie Aragón) is eigenaar en beheerder van de nieuwe hut. Het gebouw, wat elders in modules gebouwd is en daarna op locatie geplaatst is, heeft een zeer futuristisch uiterlijk. De hut is strategisch gelegen langs de GR11, de hoge route door de Spaanse Pyreneeën. De ligging is tussen de refugio´s Renclusa en Conangles (gelegen aan de zuidmond van de tunnel van Vielha). De wegwijzer die naast refugio Renclusa staat geeft aan dat het van daar 6h45m / 11,8 km over de GR11 naar de nieuwe berghut is.

De hut ligt aan de oevers van het gelijknamige bergmeer Cap de Llauset, iets noord gelegen van het grotere Estany de Llauset, op een hoogte van 2425 meter boven zeeniveau. De coördinaten UTM zijn X: 310015 Y: 4718476. Het telefoonnummer is +34 974 337 475 en hier vind je het email adres.

Gerrit Kruis beheert samen met zijn vrouw Corrina Bed and Breakfast Casa Alamos in de Spaanse Pyreneeën. 

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.