Organ Mountains-Desert Peaks ©Bureau of Land Management

Organ Mountains-Desert Peaks zijn nu nationaal monument

Organ Mountains-Desert Peaks ©Bureau of Land ManagementDe Organ Mountains-Desert Peaks in het zuiden van de Amerikaanse staat New Mexico zijn door president Barack Obama benoemd tot nationaal monument. Het gebied kent een omvang van maar liefst meer dan 2000 vierkante kilometer.

Het is het grootste gebied tot nu toe dat Obama bestempelde als nationaal monument. Volgens de president zijn de Verenigde Staten gezegend, “want we hebben een aantal van de mooiste landschappen en vastgoederen op aarde”.

“Orgelpijpen van een reus”

De omgeving van de Organ Mountains-Desert Peaks bestaat uit canyons, woestijngronden, grasland en een versteend woud. Er leven antilopen, herten, valken en poema’s. Ooit kerfde de beruchte crimineel Billy the Kid zijn naam in een gebergte in het gebied. Ook zou de beroemde indianenleider Geronimo zich er schuilgehouden hebben. Daarnaast hebben astronauten er in een vulkaankrater gewandeld om alvast te wennen aan het maanlandschap.

“Je hebt er enorme rotsen die 9000 feet (2700 meter, red.) hoog in de lucht steken en zich uitrekken over 90 mijl (140 kilometer, red.), als orgelpijpen van een reus”, vertelde Obama bij het zetten van zijn handtekening onder het besluit.

Bron: Washington Post

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.