Hotel Kakslauttanen. Foto www.kakslauttanen.fi

Origineel overnachten in sneeuw en ijs

Alta Igloo HotelTijdens de wintersport overnachten we meestal in hotels, appartementen of pensions. Het liefst in een leuk skidorp en vlak bij de pistes. Maar het kan ook anders, bijvoorbeeld in iglo's en ijshotels. Voral in scandinavië zijn een aantal mooie ijshotels en iglo's te vinden. In Noorwegen ligt het Igloo Hotel vlakbij het plaatsje Alta in Sorrisniva. Dit ijshotel wordt voor de 13e keer gebouwd en is circa 2000 vierkante meter groot. Alles in het hotel is van ijs: de kamers, de bedden, de vele beeldhouwwerken en zelfs de glazen in de bar. In Kirkeness ligt het Snow Hotel. Ook hier kan je terecht in een van de 20 kamers van sneeuw. Dit ijshotel wordt sinds 2006 opgebouwd.

In het noorden van Finland in hotel Kakslauttanen kun je een overnachting boeken in een van de gHotel Kakslauttanen. Foto www.kakslauttanen.filazen iglo’s, een iglo van sneeuw of een traditioneel gebouwde suite van turf. Door de turf is deze kamer altijd behaagelijk warm. De ijsiglo is het koudst, de temparatuur ligt in je kamer tussen de -3 en -6 graden Celsius. Maar je krijgt er een heel warme slaapzak en wollen sokken bij!  In de glazen iglo kan je vanuit je warme bed genieten van de sterrenhemel en als het meezit van het het Noorderlicht!

Het oudste ijshotel van de wereld ligt in Zweeds Lapland in het plaatsje Jukkasjärvi, 200 km ten noorden van de poolcirkel. Ieder jaar wordt hier, van het heldere water uit de rivier de Torn, een anders uitziend ijshotel gebouwd. De temperatuur in het hotel ligt ruim onder het vriespunt: tussen de -5 en -8 graden. En dat is wel handig, anders word je wakker in een grote plas smeltwater. Ondanks de lage temperaturen is het hotel van alle gemakken voorzien.

Aan de andere kant van de oceaan kun je ook een verkoelend dutje doen. Het enige ijshotel in Noord-Amerika, Hotel de Glace, opent voor de elfde keer zijn deuren in Quebec.

Meer inspiratie

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier een stukje berg geschiedenis