Paraglider voor tweede keer gered van dezelfde rotswand

Een 27-jarige paraglider heeft blijkbaar niet geleerd van zijn val op 2 oktober waarbij hij vast kwam te zitten op een rotswand op 1700 meter hoogte. Afgelopen weekend moest de man namelijk van dezelfde rotswand gered worden.

Aan het begin van de maand moest de paraglider met een helikopter van de rotswand gehaald worden, nadat hij daar met zijn parapente (een glijscherm) vast was komen te zitten. Zijn parapente moest op de wand achter blijven, volgens de politie was het te gevaarlijk om die te bergen.

Daarom besloot de 27-jarige om zaterdag al klimmend zelf terug te gaan met een vriend. De beide onervaren bergbeklimmers kwamen echter opnieuw vast te zitten op de rotswand. Ze konden geen kant meer op en moesten de politie waarschuwen. Wederom moest een helikopter ingezet worden om de mannen van de rotswand te halen. Zijn parapente kan de man niet meer gebruiken, die is bij de val zwaar beschadigd geraakt.

Begin dit jaar kwam dezelfde roekeloze paraglider in het nieuws nadat hij tijdens een vlucht terechtkwam op een balkon en eindigde in een slaapkamer. Een zwangere vrouw die op het balkon stond, werd in de val meegesleurd. Beide bleven toen ongedeerd. Ook nu is de 27-jarige paraglider niet gewond geraakt.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt