Rheinschlucht zwitserse Grand Canyon

Project met Rangers in Rheinschlucht een succes

De Rheinschlucht in het Zwitserse kanton Graubünden is een populaire wandelbestemming. De hoge witte kalkwanden spreken veel bezoekers tot de verbeelding en de zeldzame vogelsoorten in het gebied trekken veel natuurliefhebbers.

De bijzondere natuur trekt liefhebbers van veel verschillende activiteiten: wandelaars, mountainbikers en rafters komen elkaar tegen in het gebied. Om de drukte in goede banen te leiden, maar ook om de bezoekers te wijzen op alle natuurschoon, zijn sinds 2017 twee rangers in het gebied actief. Zij wijzen de bezoekers op de regels in het gebied, maar organiseerden ook wandeltochten, waarbij ze bezoekers bewust probeerden te maken van de bijzondere natuurwaarden in het gebied.

Testjaar verlengd

Het eerste jaar was een testjaar, om te kijken hoe het project viel bij het publiek en bij de rangers zelf. Na het eerste jaar is besloten dat het project verlengd wordt met ten minste nog een jaar, al gaan er stemmen op om permanent rangers in te zetten in het gebied.

Rangers noodzakelijk voor natuurbescherming

Als alles volgens plan verloopt, komt er namelijk een grote wandelroute door de Rheinschlucht. De verwachting is dat daardoor de drukte in het dal nog groter wordt. Natuurbeschermers willen dat er dan ten minste rangers actief zijn, zodat zij in de gaten kunnen houden of bezoekers de natuur niet al te veel verstoren.

Meer lezen over Graubünden? In het winternummer van Bergen Magazine van 2018 gaan we op winterwandeltocht door Graubünden-Engadin! Neem vóór 26 november 16:00 uur een abonnement, dan ontvang je dit nummer omstreeks 8 december thuis op de mat.

Bron:

SRF.ch: Ein weiteres Pilotjahr für die Rangerinnen

Afbeelding:

By Sunna [CC BY-SA 3.0 or GFDL], from Wikimedia Commons

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Witte bergen, perfect geprepareerde pistes, prachtige loipes, en rustieke berghutten. 7 nachten incl. skipas vanaf € 385,-.

Ontdek het skigebied Turracher Höhe (1.763 m). Dit is één van de meest sneeuwzekere en gevarieerde skigebieden in Oostenrijk.

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen