Pura Vida/ The Ridge

Pura Vida / The Ridge te zien op IDFA

De film Pura Vida/Pura Vida/ The Ridge The Ridge gaat over twaalf bergbeklimmers die de doodzieke Iñaki Ochoa de Olza uit kamp 4 van de levensgevaarlijke Annapurna in de Himalaya proberen te redden. Deze film draait nog tweemaal op IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam).

De film is een gereconstrueerde documentaire over de redding van de ervaren Spaanse klimmer Iñaki Ochoa de Olza op de zuidwand van de Annapurna op 7400 meter hoogte. De twaalf bergbeklimmers die bij de redding betrokken zijn komen aan het woord in de documentaire en vertellen over de reddingsactie in 2008.

Ze komen van over de hele wereld: van Zwitserland (Ueli Steck) tot Kazachstan en van Amerika tot Rusland. Deze spannende, fraai vormgegeven documentaire reist de wereld over om de twaalf aan het woord te laten. Elk in hun eigen omgeving vertellen ze hun verhaal, geïllustreerd met videobeelden en foto's. Ze vertellen over de reddingsoperatie, maar ook over hun beweegredenen als klimmers: waarom zetten zij hun levens op het spel om toppen te beklimmen? Hoe de reddingspoging ook uitpakt: het verhaal van deze twaalf helden toont hoop en de onbreekbaarheid van de menselijke geest.

Vertoningen op IDFA 2012:

  • In Brakke Grond Expozaal op woensdag 21-11 om 13:00 uur
  • In Munt 09 op zondag 25-11 om 11:45 uur
Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Rubriek: 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier een stukje berg geschiedenis