Topanga. Beeld AP/Youtube

Redding gefilmd: vrouw zit vast op 150 meter hoogte

Topanga. Beeld AP/YoutubeMeer dan twee uur lang zat ze op 150 meter hoogte gehurkt en vastgeklampt aan de rots, voor ze gered kon worden. De reddingsoperatie is van dichtbij gefilmd met een helmcamera.

De 24-jarige Amerikaanse vrouw was samen met een vriend aan het klimmen in Topanga State Park in Malibu. Ze wilden van de klif afdalen, maar na ongeveer tien meter kwam het stel erachter dat het toch gevaarlijker was dan ze gedacht hadden. De man kon terug op de top komen, maar de vrouw durfde uit angst geen stap meer te verzetten. Haar vriend maakte van touwen een soort veiligheidslijn, waar ze zich ook aan kon vasthouden, tot ze gered kon worden.

Doordat het mobiele bereik slecht was, duurde het zo'n twee uur voordat ze de politie gewaarschuwd hadden. Uiteindelijk konden reddingswerkers de vrouw met een helikopter uit haar benarde positie redden. Daarbij moestzen ze voorzichtig te werk gaan, want de rand waar de vrouw op zat was smal. De reddingsactie werd met een camera op de helm van een van de reddingswerkers vastgelegd. De politie heeft de beelden nu vrijgegeven. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.