Afgelopen weekend vond de eerste regenlaarswerp kampioenschap plaats.

Regenlaarzen werpen in de Alpen

Afgelopen weekend vond de eerste regenlaarswerp kampioenschap plaats.Afgelopen weekend vond het eerste Duitse regenlaarswerp kampioenschap plaats in St. Gertraudi. Ondanks het slechte weer namen tweehonderd mensen deel aan de kampioenschap. De organisator vertelt dat de stemming er goed in zat.

De mannen wierpen een laars van schoenmaat 43 met één kilo gewicht, de vrouwen een schoenmaat 38 met 750 gram gewicht. De regelhandhaving is simpel, maar wereldwijd geldig, zo verklaarde de organisatie na overleg met de Finse Bond. Wanneer de deelnemer over de werpstreep komt, moet deze zijn worp opnieuw doen.

Bij de mannen mag Dominique Duflot zich kampioen kronen met een worp van 31,60 meter. De koningin is Nadine Duflot met 20,60 meter. Het wereldrecord staat op 67,31 meter bij de mannen en 49,35 bij de vrouwen, als we de organisatie mogen vertrouwen.

Waar deze discipline vandaan komt weet niemand precies, maar aangenomen wordt dat Finse zeelui eind 19e eeuw hun laarzen van schip naar schip gooiden. De eerste regenlaarswerpwedstrijd werd twintig jaar geleden gehouden.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen