Robert de Vries op het vliegveld vlak voor zijn vertrek naar Chili

Robert de Vries zevende Nederlander op de Seven Summits

Robert de Vries op het vliegveld vlak voor zijn vertrek naar ChiliRobert de Vries heeft de laatste berg beklommen van de Seven Summits, de Mount Vinson (5140m) op Antarctica. Hij haalde de top op 25 december. Hiermee is hij de zevende Nederlander ooit, die de zeven hoogste toppen van ieder continent beklommen heeft.

De details van de beklimming zijn nog onbekend. De zus van Robert mocht telefonisch vernemen dat de beklimming met positief resultaat is afgerond. In een kort telefoon gesprek, dat zij met hem voerde, vertelde hij wel dat het een helse tocht was met veel wind.

De Vries is op 10 december vetrokken naar Zuid-Amerika en aangekomen op 11 december in het zuiden van Chili. Daar is zijn uitrusting gecheckt en heeft hij zijn reisgenoten ontmoet. Vrijdag 16 december zijn ze daadwerkelijk naar de Zuidpool vertrokken en 25 december stond hij op de top van de Mount Vinson.

De Vries is al vanaf 2004 bezig om de 7-summits op zijn naam te schrijven. De eerste top die hij haalde was de Mount Kinley in Alaska, drie jaar later volgde de Mount Everest.

Bron: Facebook van Robert de Vries en NKBV.nl

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?