Overstroming. Foto inisheer.

Schade na overstromingen in Zwitserland groter dan gedacht

Overstroming. Foto inisheer.Een week na de overstromingen in Zwitserland is de schade pas goed te zien. Die schade blijkt erger dan verwacht. Verschillende huizen zijn onbewoonbaar verklaard. Een verzekeringsorganisatie in het kanton Bern spreekt over een schade van tien miljoen frank.

'Het ziet er heel somber uit in het Gasterental,' zei een woordvoerder van het district Frutigen-Niedersimmental tegen de Berner Zeitung. 'We hebben een totaal ander landschap, doordat er meer dan 250.000 kubieke meter afzettingsmateriaal bijgekomen is.' Er wordt nu gepland hoe de infrastructuur in het voorjaar weer hersteld kan zijn. Woensdag zullen inwoners van het Gasterental geïnformeerd worden over hoe het verder zal gaan.

Over de totale schade wil de BVE (Bau-, Verkehrs- und Energiedirektion) van het kanton Bern nog geen uitspraken doen. Alles moet eerst nog opgeteld worden. Toch spreken de verzekeringen over in totaal meer dan 17 miljoen frank schade aan gebouwen. Spoorwegmaatschappij BLS spreekt over 6 miljoen, terwijl de maatschappij Zentralbahn het heeft over een schade van zo'n 4 miljoen frank.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt