zugspitzebaan

Schrikken! Uren vast in in een kabelbaan

Even schrikken aan de Oostenrijkse kant van de Zugspitze. Daar zaten 82 mensen urenlang vast in de kabelbaan van Ehrwald naar de top van de Zugspitze.

Oorzaak was een stroomuitval. Een omgewaaide boom brak een hoogspanningskabel, waardoor de stroomtoevoer naar de aandrijving van de kabelbaan onderbroken werd. Het beveiligingsmechanisme van de kabelbaan zorgde vervolgens voor een noodstop. Die noodstop was echter wel erg heftig. Door de schok liep een kabel waarmee normaliter de gondels worden aangetrokken uit de geleiders, waardoor de hele  baan vastliep.

Op het moment dat dat gebeurde, iets voor half vijf in de middag, waren er meer dan tachtig passagiers aan boord van de gondels. Met een bergingsgondel moesten de passagiers uit de gondels worden gehaald, waarna ze naar het bergstation werden gebracht. Volgens de uitbaters van de baan verliep dat zonder problemen. Na een paar uur stonden alle passagiers weer veilig op het bergstation. Met de kabelbaan aan de Duitse kant van de Zugspitze, werd iedereen naar beneden gebracht, waarna het met bussen terug ging naar Oostenrijk.

De baan blijft nog eventjes gesloten om alle problemen op te lossen en eventuele schade te repareren.

Meer inspiratie

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier een stukje berg geschiedenis