Een skiër op de Mölltaler Gletsjer in Oostenrijk.

Skiërs gewond op Mölltaler Gletsjer in Oostenrijk

Een skiër op de Mölltaler Gletsjer in Oostenrijk.Een 44-jarige slechtziende Tsjechische skiër is zaterdagochtend verongelukt op de Mölltaler Gletsjer in Oostenrijk. Het ongeluk staat niet op zichzelf. Afgelopen week hebben reddingsdiensten gemiddeld twee keer per dag uit moeten rukken.

De Tsjechische skiër maakte deel uit van een Tsjechisch Paralympicsteam. Aan de rand van de piste, die maar deels met netten afgesloten was, kwam de slechtziende man ten val en hij stortte dertig meter naar beneden. Daar raakte hij enkele rotsblokken. De man droeg een helm, maar liep toch ernstig hoofdletsel op. De gealarmeerde hulpdiensten hebben een uur lang tevergeefs geprobeerd de man te reanimeren.

Vrijdag raakte een 11-jarige scholiere uit Slovenië gewond toen ze bij de familieafdaling veertig meter over de rand van de piste stortte. Ze brak een been, een arm en haar kaak. Een 16-jarige Duitse scholiere raakte diezelfde dag gewond toen ze op een steil stuk viel. Zij liep verwondingen op aan haar heup en knie.

Heather Mills, de ex-vrouw van Beatle Paul McCartney, brak donderdag haar duim bij de training voor de Paralympics op de Mölltaler Gletsjer. Afgelopen mei raakte Mills daar ook al gewond, toen liep ze een schouderblessure op. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier een stukje berg geschiedenis