Filmposter Force Majeure / Turist

Skifilm 'Force Majeure' in Nederlandse bioscoop

Filmposter Force Majeure / TuristJe bent met je gezin op skivakantie in de Franse Alpen. Alles gaat lekker als je op het terras bij een berghut zit, tot er een sneeuwlawine naar beneden komt. Wat doe je: grijp je de kinderen, blijf je zitten of ren je weg? De zwartkomische, Zweedse film Force Majeure draait vanaf 19 februari in de Nederlandse bioscopen.

Sneeuwlawine

De film Force Majeure van Ruben Östland vertelt het verhaal van een Zweeds gezin dat op skivakantie gaat in de Franse Alpen. De man des huizes heeft er niet zo veel zin in, maar zijn vrouw denkt dat het de enige manier is om ervoor te zorgen dat haar man wat tijd met de kinderen doorbrengt. De vakantie start vol goede moed, tot een sneeuwlawine roet in het eten gooit. Als er een grote lading bulderende sneeuw op je afkomt terwijl je op het terras zit, wat doe je dan? Ren je weg, of...?

Grand cru

Turist - de originele titel van de film - ging op 18 mei 2014 in première op het Festival van Cannes en maakte tevens deel uit van de competitie op het Film Fest Gent 2014. De film is door menig criticus geprezen en aangeschreven als grand cru in het genre zwarte komedies.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Rubriek: 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier een stukje berg geschiedenis