Een ongeval op de skipiste na een sprong.

Slechte conditie wintersporters zorgt voor meer ongelukken

Een ongeval op de skipiste na een sprong.De laatste jaren is de conditie van wintersporters achteruit gegaan, beweert een arts van het universitaire ziekenhuis in Salzburg. Hierdoor gebeuren er meer ongelukken, doordat wintersporters zichzelf overschatten.

Tevens zijn wintersporters tegenwoordig sneller moe dan vroeger en dat leidt ook tot meer ongelukken, volgens de arts. In het ziekenhuis werden vorig jaar 384 wintersporters behandeld, waarvan tweederde skiërs waren. Ook snowboarders werden veel in het ziekenhuis voor een behandeling gezien. De meeste ongelukken gebeuren door iemands eigen fout, maar in 13% van de gevallen was sprake van een botsing met een andere skiër.

In zulke gevallen is het vooral voor kinderen belangrijk dat zij een helm dragen. Dankzij de helmplicht zijn hun verwondingen minder ernstig. Toch gebeuren ook bij kinderen de meeste ongelukken doordat zij vermoeid raken. Zeker 60% van de 239 kinderen die in het ziekenhuis in Salzburg behandeld waren, raakten gewond in de namiddag, als ze er al meerdere uren op hadden zitten. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?