Snowboardfabriek ontwerpt snowboard met iPad

Amerikaanse snowboard- én Applefanaten hebben hun twee passies weten te combineren. De snowboardfabriek Signal Snowboards maakte een snowboard met een opening voor de iPad. Het apparaat werkte na een aantal sprongen met de board nog steeds naar behoren.

De snowboard, dat ze iBoard en iShred doopten, is uitgetest op besneeuwde hellingen in Colorado. Daar trok de board met iPad veel bekijks. Ondanks dat de board zwaarder is dan gebruikelijk, konden drie professionele snowboarders er meerdere stunts mee uithalen. De onderkant werd van aluminium gemaakt, om zo de bekende stijl van Apple na te bootsen. Om het af te maken werd er een lichtgevend logo in het aluminium aangebracht.

Voor de webshow Every Third Thursday maakt de fabriek elke maand een opzienbarend snowboard. Zo hebben ze een keer een board tot elektrische gitaar omgetoverd en ze zijn een keer in Nederland geweest waarbij ze de bindingen op een oranje snowboard vervingen voor klompen. Maar dit keer maakten de Applefans een snowboard ter ere van de vorige maand overleden topman van Apple, Steve Jobs.

Bekijk ook het filmpje van Every Third Thursday over de iBoard

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt