Sterrenchefs koken in Oostenrijkse berghutten

Sterrenchefs koken in Oostenrijkse berghutten

Hou jij van een stevige huttentocht én van lekker eten? Dan moet je in juli naar Ischgl. In het tweede weekend van juli staan sterrenchefs in de berghutten achter de kachel. De ‘Kulinarischer Jakobsweg’ wordt in het tweede weekend van juli in het Paznauntal georganiseerd. Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de meesterkoks op basis van streekproducten hun ultieme gerecht koken. Oorspronkelijk zou de Nederlander Erik van Loo van Parkheuvel in Rotterdam in de Heidelberger Hütte koken, maar hij moet helaas verstek laten gaan omdat hij nog herstelt van een rugoperatie. 

Andere koks en andere hutten

Er wordt dit jaar gekookt door Konstantin Filippou (Oostenrijk), Thomas Martin (Duitsland), Dieter Koschina (Portugal) en Simon Hulstone (Engeland). Bij elkaar zijn deze koks goed voor maar liefst acht Michelinsterren. De andere berghutten waar de sterrenkoks zullen koken zijn de Friedrichshafener Hütte, de Niederelbe Hütte, de Ascherhütte en de Jamtalhütte.

Tocht naar de hutten

Maar voordat je van al dat lekkers kan genieten, moet er nog wel wat gebeuren. De koks nemen hun gasten namelijk mee naar ‘hun’ hut. En dat betekent dat er eerst gewandeld wordt. Samen met een gids én de sterrenkok wandelen de gasten naar de hutten toe. Zo kun je twee keer genieten dus. Ook als je niet mee kunt, hoef je de topgerechten niet te missen. De recepten blijven namelijk de rest van het zomerseizoen op het menu staan.

Meer inspiratie

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!