motorlawaai tirol

Strengere verkeersregels in Oostenrijk

Wie komende zomer met de auto of de motor naar de Oostenrijkse bergen gaat, moet even opletten. De Oostenrijkers zijn namelijk een stuk strenger geworden als het op een aantal verkeersregels aankomt.

Verkeersboetes dubbel zo hoog

Hou de snelheidsmeter vooral in de gaten, want met ingang van dit jaar is haastige spoed zelden goed in Oostenrijk. De regering verdubbelt namelijk de verkeersboetes. Ook wordt de grens waarbij hardrijders hun rijbewijs kwijtraken naar beneden getrokken. Met de nieuwe regels ben je binnen de bebouwde kom bij een snelheidsoverschrijding van 30 kilometer per uur al kwijt. Dat wordt dus opletten.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Maatregelen tegen motorlawaai

Vorig jaar testte de deelstaatregering van Tirol een maatregel waarmee het lawaai van motoren teruggedrongen moest worden. Op een aantal wegen mochten motoren nog maar een maximum aan decibellen produceren. De rust beviel, want het verbod wordt opnieuw ingevoerd, van 15 april tot 31 oktober. Op de wegen die op dit kaartje rood gemarkeerd zijn, mag je dan niet meer rijden met een motor die stationair meer dan 95 dB produceert.

Meer inspiratie

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)