Stuntman vliegt door kloof in Chinese bergen

Het was niet Batman die dwars door een Chinese berg vloog, maar het was stuntvlieger Jeb Corliss die dit kunstje uithaalde. In een zogenaamd wingsuit vloog hij door een dertig meter brede kloof in de Chinese berg Tianmen.

De 35-jarige Amerikaanse Corliss sprong zaterdag op 1800 meter uit een helikopter. Vervolgens zweefde hij in het vleugelpak door de dertig meter brede en 1300 meter hoge bergkloof heen. Zijn eerste poging moest Corliss afbreken omdat zijn wingsuit niet goed functioneerde. Zijn tweede poging lukte wel. Met zijn sprong uit de helikopter kreeg hij zoveel vaart dat hij met 120 km/u door de kloof zweefde.

Corliss vloog in juli dit jaar in Lauterbrunnen in de Zwitserse Alpen door een waterval. Eerder sprong de stuntman al vanaf verschillende beroemde gebouwen, waaronder de Eiffeltoren en de Space Needle in Seattle. Ook had Corliss in 2006 van het Empire State Building willen vliegen, maar dat werd door de autoriteiten verboden. Over de vlucht in China zei hij zelf: 'Dat was een van de mooiste wingsuitvluchten van mijn hele leven.' Hier kun je zijn stunt terug zien.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt