Vanaf nu 4G op de Mount Everst. Foto watchsmart

Supersnel internet dankzij 4G op top Mount Everest

Vanaf nu 4G op de Mount Everst. Foto watchsmartDe Chinese telecomprovider Huawei heeft in samenwerking met China Mobile razendsnel internet mogelijk gemaakt op de hoogste berg van de wereld. Bij het Mount Everest basiskamp op 5.200 meter zijn 4G LTE masten geplaatst die zelfs op de top van de berg een 4G-dekking bieden voor supersnel mobiel internet.

Basiskamp Mount Everest

Vorige maand is er een ceremonie gehouden om het succes te vieren. Bij het basiskamp waren meer dan 200 gasten er getuige van dat een video in HD-kwaliteit eenvoudig werd gestreamed tijdens een demonstratie van medewerkers van Huawei en China Mobile.

De president van Huawei, David Wang, sprak van een belangrijke mijlpaal van het bereiken van een 4G connectie op de Mount Everest. "We zijn verheugd dat dit mogelijk gemaakt is en we zien er naar uit om samen met andere providers wereldwijd dergelijke verbindingen te bewerkstelligen", voegde hij daaraan toe.

Internet in de Himalaya

In 2007 werkten beide bedrijven ook al samen om de Mount Everest te voorzien van een GSM-dekking. Nu staat de berg, gelegen in de Himalaya op de grens van Nepal en Tibet, garant voor zowel een mobiele telefonieconnectie als supersnel internet.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)