Te weinig medewerkers voor skipistes

De eerste sneeuwdumps zijn geweest en daarmee ziet het er naar uit dat het wintersportseizoen een goed begin krijgt. De eerste skigebieden beginnen zo zoetjes aan te openen, ook in het Oostenrijkse Flachau. Er is alleen één probleem: er zijn te weinig medewerkers op de skipistes.

In Flachau hebben de skibedrijven op dit moment te weinig mensen om alle pistes te prepareren en alle liften open te houden. Als alle skigebieden op volle kracht draaien, zijn er 400 medewerkers nodig, maar die zijn er nog niet. De reden is simpel: er zijn te weinig werkelozen in het gebied.

Een andere oorzaak is ook dat niet iedereen zomaar op de pistes aan het werk mag. Het bedienen van de pistenbully’s is geen klus die zomaar door iedereen uitgevoerd kan worden. Daarbij moeten de bestuurders van de skibully’s ook vloeiend Duits spreken, omdat het contact met de hulpdiensten altijd in het Duits verloopt. En omdat de pistes ook in het weekend open zijn, moeten werknemers ook bereid zijn om dan aan de slag te gaan.

Als de skigebieden in Flachau niet genoeg mensen aan kunnen trekken, kunnen de kleinere liften waarschijnlijk niet open. 

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Hou jij van een avontuurlijke vakantie? Denk ook eens aan Catalonië!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

De mooiste herftwandelingen rondom het Gardameer!