Foto: Kunstee. Dolomieten

Test je kennis van de Dolomieten

 Kunstee. DolomietenTijdens een virtuele vlucht door de Dolomieten leer je meer over de activiteiten, de toppen, legendes, natuur, cultuur en de Ladin volken van het Italiaanse gebergte. Sinds 2009 behoren de Dolomieten tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Speel jij mee?

Dolomieten: bergtoppen en meer

Het spel bevat vier fasen met elk vier vragen. Door de vragen goed te beantwoorden haal je punten binnen. Voor elke vraag kun je 30 punten verdienen. Voor elke fout worden tien punten in mindering gebracht. Dankzij de Quick Links kun je bij de weergegeven vraag meer informatie vinden mocht je vastlopen. De verschillende fases kun je in verschillende volgordes spelen en na elke fase kun je de huidige score opslaan. Als je je geregistreerd hebt ontvang je een link en met deze link kun je altijd terug gaan naar het spel. Je kunt dus zelf weten wanneer je verder gaat met de volgende fase. Let op: het spel is in het Engels!

Wat weet jij van de bergen in de Dolomieten?

Als je alle fases hebt gehad kun je aan het einde van het raadsel van de Dolomieten jezelf en je score vereeuwigen in het Summit Register. Het enige wat je hoeft te doen is je naam, het totale aantal behaalde punten en een persoonlijke boodschap in te voeren.Speel het Dolomieten Raadsel

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.