Een van de rotswanden

The North Face Team: nieuwe beklimmingen boven de blauwe zee

Rotswanden beklimmen boven een blauwe, bijna groene zee, waarin je de vissen ziet zwemmen en het wier ziet dansen. Caroline Ciavaldini en James Pearson die samen klimteam The North Face vormen, pakten die kans toen zij onlangs in de kajaks stapten en op expeditie gingen naar de Filippijnen.

Spannende onontdekte plekken, laat staan nieuwe beklimmingen, zijn erg schaars geworden. Diavaldini en Pearson droomden ervan, tot ze bij de Filippijnse gemeente El Nido in de provincie Palawan hun gewilde point of no return vonden.

Een van de rotswanden

Ze ontdekten de rotswanden in dat gebied dankzij foto’s op een zeekajak-blog. Kort daarna namen ze zelf een kajak en peddelden naar het paradijs, samen met hun fotograaf, een therapeut en de Filippijnse klimmer Miel Pahati.

“Een hemel voor Deep Water Soloing”

Ze troffen inderdaad vele onbeklommen rotswanden, die recht uit zee steken. “We waren continu verwonderd over de kwaliteit en de hoeveelheid van de beklimbare rotspartijen en hebben nieuwe route na nieuwe route afgelegd. El Nido is een hemel voor ‘Deep Water Soloing’. Niet alleen vanwege de waanzinnige klimmen, ook door de omgeving”, verklaart het team.

Bekijk hier beelden van de expeditie:

 

Lees op Once Upon A Climb alle artikelen die het team schreef tijdens de expeditie. Lees ook een samenvatting op The North Face Journal.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Merk: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!