De Mt. Everest gezien vanuit Tibet

Tibet binnenkort weer tijdelijk afgeloten voor reizigers

De Mt. Everest gezien vanuit TibetVoor het vijfde jaar op rij sluit China de regio Tibet een maand lang af voor alle buitenlanders. Dat melden verschillende reisorganisaties. Het gaat om de periode tussen 20 februari en 20 maart, waarbinnen het Tibetaanse nieuwjaar wordt gevierd.

Het Tibetaanse nieuwjaarsfeest, Losar, duurt van 22 tot 24 februari. Twee weken later herdenken de Tibetanen een grote volksopstand die in 2008 plaatsvond. Die werd met geweld neergeslagen door de Chinese autoriteiten. China geeft nooit een officiële verklaring voor de de jaarlijkse sluting van Tibet, maar waarschijnlijk vreest men dat toeristen een nieuwe opstand zouden kunnen aanwakkeren, of dat ze ervan verslag doen.

In Tibet heersen al lange tijd spanningen, zo staken dit jaar zeker zestien Tibetanen zichzelf in brand om vrijheid voor de regio af te dwingen. Toch is Tibet nog steeds een geliefde bestemming voor avontuurlijke reizigers, voor wie het gebied normaal gesproken onder bepaalde voorwaarden toegankelijk is. China wil het toerisme in Tibet graag stimuleren om de economie van deze verarmde regio te versterken.

Bron: De Standaard

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer