Triple Peaks Challenge nu ook vanuit de lucht te winnen

Naast wandelaars, trailrunners en mountain-bikers kunnen ook paragliders dit jaar deelnemen aan de jaarlijkse Triple Peaks Challenge in Nieuw-Zeeland. In deze avontuurlijke wedstrijd op 17 maart leggen de deelnemers alleen of in teams het 47-kilometer lange parcours rond Hawkes Bay af.

De route voert over de Te Mata Peak en Mt Kahuranaki en eindigt met Mt Erin. Mt Kahuranaki is met 645 meter de hoogste top. De paragliders zullen van top naar topmoeten vliegen. Speciaal voor de paragliders is de route omgedraaid. Zij moeten met hun paraglide-uitrusting de eerste berg op rennen om dan zo ver mogelijk richting de volgende berg te vliegen. Hoe verder ze komen, hoe minder ze de volgende berg hoeven op te rennen.

“Dat paragliders dit jaar gaan meedoen is echt iets heel nieuws en de richting van de race veranderen blaast een nieuwe wind door de wedstrijd. Het evenement gaat nieuw aanvoelen voor nieuwelingen en deelnemers van voorgaande jaren”, aldus organisator David Tait. De Triple Peaks Challenge van 2011 werd gewonnen door vier trailrunners die het parcours in minder dan 5 uur aflegden

De Triple Peaks Challenge is een familieevenement en voert de deelnemers over de bergen met schitterende uitzichten en over prive land dat anders niet toegankelijk is. De wedstrijd is geschikt voor beginners en gevorderden, maar je moet volgens organisator Tait wel voorbereid zijn op een echte uitdaging. Het evenement begon als een trainingsrun voor marathonlopers, nu 24 jaar alter is het een wedstrijd die veel deelnemers kent. Deelnemers kunnen individueel, maar ook in teams tot wel 6 personen deelnemen. Dat maakt dat ook beginners de wedstrijd in teamverband goed kunnen afleggen.

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?