Foto: Gabriel Rinaldi. Mont Blanc

Twee Italiaanse bergbeklimmers overleden na lawine op Mont Blanc

4000'ers in WallisIn de nacht van maandag op dinsdag is een groep bergbeklimmers in een lawine terecht gekomen in het Mont Blanc-massief. De lawine was op een hoogte van 4.200 meter ontstaan nadat ijsblokken naar beneden waren gevallen. Twee Italiaanse vrouwelijke klimmers kwamen om in de lawine.

Lawine op Mont Blanc du Tacul

 Gabriel Rinaldi. Mont BlancDe groep bergbeklimmers bestond uit zes mensen waarvan er drie werden bedolven onder de lawine. De 37 en 41-jarige vrouwen werden dood gevonden, een Italiaanse berggids overleefde het ongeval en werd zwaargewond door de reddingsdiensten in veiligheid gebracht. Een vierde klimmer wordt nog vermist. Volgens de Franse politie is het ongeluk gebeurd in een gebied waar het erg druk is in de zomer. Op het moment dat de lawine loskwam waren er ongeveer veertig klimmers op de berg. De Mont Blanc is met zijn 4.810 meter de hoogste berg van de Alpen en trekt elke zomer wel 20.000 klimmers.

Val van de Grossglockner

Afgelopen zaterdag werden in het Mont Blanc-massief ook de lichamen ontdekt van een Zwitser en een Fransman. Ze waren al enige dagen vermist en zijn vermoedelijk na een val honderden meters de diepte in gestort. Vorige week vrijdag overleefde een Roemeen nog een val van 250 meter van de Grossglockner, met 3.798 meter de hoogste berg van Oostenrijk, nadat hij uitgleed en via een sneeuwveld en een sneeuwvrije gletsjer van de berg stortte. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

4000'ers in Wallis

Bergongevallen in de Walliser Alpen, Zwitserland

Afgelopen zaterdag zijn twee Italiaanse bergbeklimmers die met touwen aan elkaar vast zaten verongelukt tijdens een klim via de Cresta Rey route op de Dufourspitze (4.634m) in Wallis, Zwitserland. Kort nadat de 44 en 57-jarige Italianen zaterdagochtend de top hadden bereikt stortten zij 100 meter de diepte in door nog onbekende reden. De arts die met Air Zermatt naar de plek des onheils vloog kon alleen maar de dood van beide alpinisten vaststellen.Op de Obergabelhorn (4.063m) in Wallis zijn afgelopen weekend twee Zwitsers om het leven gekomen. De 30-jarige en 51-jarige klimmers waren met een touw gezekerd en vielen van de Arbenridge 800 meter de diepte in. Air Zermatt heeft de lichamen geborgen. Een 57-jarige Duitse bergbeklimmer verloor afgelopen weekend op de Lagginhorn (4.010m) in Wallis vlakbij de top zijn evenwicht en viel zo'n 400 meter de diepte in. De bergbeklimmer maakte deel uit van een zeven-koppige groep. Bronnen: www.blick.ch www.1815.ch www.nu.nl www.tagesanzeiger.ch

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!