Vaude Green Shape label

Vaude, duurzaamheid als groene draad

Wat betekent duurzaamheid voor Vaude?

De visie van Vaude is dat we een door en door duurzaam bedrijf willen zijn. Dat betekent dat we alles wat we doen, op een zo ecologisch en sociaal eerlijk mogelijke manier doen. Deze visie loopt als een groene draad door de gehele organisatie. Neem bijvoorbeeld ons hoofdkantoor in Zuid-Duitsland; daar zijn we klimaatneutraal, hebben we een organische kantine en een intern kinderdagverblijf. We bieden onze medewerkers sportlessen en motiveren hen zo milieuvriendelijk te reizen.

Voor onze producten komt dit tot uiting in het Green Shape label. Hiermee bieden we functionele, milieuvriendelijke producten van duurzame materialen. De beoordelingscriteria zijn streng en transparant. Ze worden doorlopend gecontroleerd en omvatten de gehele levenscyclus van het product – van ontwerp en de productie tot aan onderhoud, reparatie en recycling.

Voor de zomer van 2018 draagt 94 procent van onze kledingcollectie het Green Shape label en in de totale collectie is dat aandeel al 83 procent. Daarnaast is onze kledingcollectie 100 procent PFC vrij!

Wat doen jullie op het gebied van arbeidsomstandigheden in de productiefaciliteiten?

Als lid van de Fair Wear Foundation, een onafhankelijke non-profit organisatie, zijn we toegewijd om te garanderen dat alle productiefaciliteiten voldoen aan de strikte FWF Code van Arbeidsomstandigheden en zo te voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van sociale en eerlijke werkomstandigheden. Sinds 2015 dragen we met trots de hoogst mogelijke status als “Leider”, die wordt verkregen door bedrijven die minstens 90 procent van al haar productiefaciliteiten volgens de FWF-voorwaarden laat controleren.

Hoe zien jullie de toekomst?

We blijven onszelf uitdagen de grenzen te verleggen en onszelf en onze producten te verbeteren. De toekomst van innovatieve, duurzame outdooruitrusting komt tot uiting in onze nieuwe Green Shape Core Collection. Een multifunctionele collectie waarin ongeveer 90 procent van de gebruikte textielsoorten bio-gebaseerd, gerecycled of zuiver natuurlijk materiaal is. We hebben daarvoor innovatieve materialen ontwikkeld, die functioneel en milieuvriendelijk zijn en bovendien oplossingen bieden voor globale milieuproblemen zoals microplastic.

Meer inspiratie

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling