Veel Spaanse skigebieden laatste weekeinde november open

De aanhoudende koude luchtstroom vanuit het noorden heeft er voor gezorgd dat de neerslag die de afgelopen tien dagen gevallen is, in de vorm van sneeuw is geweest. Daardoor hebben een flink aantal Spaanse skigebieden dit weekeinde (na dagen lang dag en nacht hard werken) de deuren voor hun gasten kunnen openen. 

Door Gerrit Kruis

Sneeuwhoogte Pyreneeën

In de centrale Pyreneeën van Aragón zijn de skigebieden van Formigal, Astún, Candanchú, Cerler geopend met sneeuwhoogtes tot 70 centimeter. Panticosa blijft vooralsnog nog even gesloten. In het Catalaanse deel zijn alle skigebieden dit weekeinde open gegaan met uitzondering van Boí Taüll en Tavascán-Pleta del Prat. Uitschieter is het gebied van Baqeira Beret met sneeuwhoogtes tot 170 centimeter.

Winteropening Cordillera Cantábrica

Dit weekeinde zijn twee gebieden open gegaan: Valgrande-Pajares en Alto Campoo. De sneeuwhoogtes in het Cantabrisch gebergte zijn op dit moment zo’n 70 cm. De overige 5 skigebieden van Cantabrië blijven nog even gesloten.

Skigebieden Sistema Ibérico

Alle vier de skigebieden van dit berggebied gaan open met sneeuwhoogtes tot 100 centimeter. Dat zijn Javalambre, Valdelinares, Valdezcaray en Punto de Nieve Santa Inés.

Sneeuw in Sistema Central

La Pinilla, Puerto de Navacerrada en Sierra de Béjar zijn dit weekeinde open gegaan met sneeuwhoogtes tot 60 centimeter. Valdesqui blijft gesloten.

Wintersport Sierra Nevada

Het skigebied van de Sierra Nevada is open met sneeuwhoogtes tot 35 centimeter.

Voor de volledigheid dient vermeld te worden dat vrijwel alle gebieden gedeeltelijk open zijn en nog lang niet het totaal aantal Spaanse skibare kilometers beschikbaar is. Voor meer informatie over openstelling van skigebieden en over actuele sneeuwhoogtes kan men onder andere terecht op de website infonieve.es
 

 

Gerrit Kruis beheert samen met zijn vrouw Corrina Bed and Breakfast Casa Alamos in de Spaanse Pyreneeën. 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!