https://www.facebook.com/find.danhunt

Vermiste paraglider met social media gevonden

https://www.facebook.com/find.danhuntAfgelopen zaterdag raakte paraglider Nabik Daniel Hunt vermist in de Zwitserse Jungfrau-regio. Samen met twee vrienden ging hij speedflyen, maar landde niet op de plek waar ze hem verwachtten. Vier dagen was hij vermist, maar is dinsdag toch nog gevonden.

In de Lauterbrunnen-vallei ging de 33-jarige Engelsman Daniel Hunt met twee vrienden speedflyen, een soort paragliden maar dan met hogere snelheden en een kleiner scherm en dicht langs de berghelling De ervaren speedflyer Dan Hunt vertrok een paar minuten later dan zijn vrienden, maar toen hij na een uur nog niet beneden was, gaven ze hem op als vermist. Helikopters van onder andere Air Glacier gingen met warmtecamera’s opzoek naar Daniel Hunt in het rotsachtige gebied met veel spleten, maar tevergeefs. En omdat de verzekeraar de zoekactie niet langer dekte, moest de zoekactie gestaakt worden. Maar zijn vrienden gaven niet op.

Via een oproep op Facebook probeerden ze zo snel mogelijk veel geld bij elkaar te verzamelen om een nieuwe zoekactie op touw te zetten. Met de ingezamelde 14000 pond konden ze de helikopters en bergredders met honden weer op pad sturen.

Ook een aantal vrienden van Daniel Hunt namen deel aan de zoektocht en zij hebben de vermiste vlieger uiteindelijk gevonden. Hij had toen 68 uur in een kloof vastgezeten. Wonder boven wonder was hij prima in orde. Per helikoper is hij naar het ziekenhuis gebracht.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?