Skiën in de Ardennen. Foto (c)OPT-J.LFlemal

Verse sneeuw op de pistes in de Ardennen

Skiën in de Ardennen. Foto (c)OPT-J.LFlemalDe eerste sneeuw is in de Belgische Ardennen gevallen. Het signaal om de latten uit het vet te halen. De pistes van de Belgische Ardennen en de Oostkantons liggen dichtbij en zijn erg geschikt om alvast de slag weer te pakken te krijgen. Het betreft vooral langlaufen maar op enkele plaatsen zijn ook hellingen voor alpineski. De vooruitzichten op meer sneeuw zijn veelbelovend. Naar verwachting zullen deze week dan ook meer pistes open gaan. Hoe komt je erachter of er op de pistes in Wallonië voldoende sneeuw ligt?

De sneeuwtelefoon +32 84/ 41.19.82 en de website www.ardenne-ski.be informeren je over de actuele staat van alle pistes in de Ardennen. Via het sneeuwbericht op de website www.eastbelgium.com blijf je op de hoogte van de sneeuwdikte in de Oostkantons.

In de provincie Luik ligt 900 km aan pistes, waaronder 26 langlaufpistes, 5 pistes voor alpineski en 6 officiële pistes voor de slede. Bij sommige pistes kun je ook sneeuwschoenen of ski’s huren. Voor een overzicht van de pistes en kaart van het gebied kun je op de website www.liegetourisme.be een pdf met de sneeuwkaart van de provincie Luik downloaden.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-)