Via ferrata op dam

In Oostenrijk is een nieuwe via ferrata geopend. Het nieuwe parcours bevindt zich in de buurt van Ginzling aan het eind van het Zillertal. De route leidt bezoekers naar de top van de Schlegeis-Speichers dam, 131 meter boven het dal. Nog nooit eerder hebben klimmers op deze manier een dam kunnen overwinnen.  

Schlegeis-Speichers dam

Deze nieuwe via ferrata is het eerste parcours dat is uitgezet tegen een dam. Het traject is 200 meter lang en er zijn maar liefst 1260 gaten geboord om alle metalen hulpstukken  veilig in het bouwwerk te kunnen verankeren. De nieuwe route heeft de naam ‘Schlegeis 131’ gekregen, een verwijzing naar de locatie en de hoogte van de dam waar zij aan vastzit. Beginners zullen eerst even moeten oefenen voordat zij de dam kunnen bedwingen: het parcours krijgt moeilijkheidsgraad B.

Korte route                      

Na ongeveer 45 minuten sta je boven en kun je genieten van een mooi uitzicht over het dal. De route is relatief kort, maar best lastig en daarom niet toegankelijk voor kinderen. Alleen volwassen kunnen volgens de organisatie veilig naar boven. Het is mogelijk om alle uitrusting die je nodig hebt te huren aan de voet van de klim.  

Meer inspiratie

Herfstwandelingen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod!

Van 30 september tot 20 oktober profiteer je van scherpe aanbiedingen en vele gratis mogelijkheden voor kinderen t/m 15 jaar!

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!