Lake Lucerne. Foto: Patrick Nouhailler (Flickr)

Vier 200 jaar toerisme bij het Vierwoudstedenmeer

Ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van het toerisme aan het Vierwoudstedenmeer wordt het grote festival Gästival georganiseerd. Het festival duurt van mei tot oktober. Hoogtepunt vormt de reusachtige drijvende bloem - Seerose - die als evenementenlocatie, openluchttheater en ontmoetingsplek dient.

Divers en gevarieerd programma

Het jaar 2015 is gedoopt tot het jaar van gastvrijheid in Centraal Zwitserland. Verschillende kantons komen samen om dit jaar 200 jaar toerisme te vieren. In 1815 werden de eerste moderne toeristische gebouwen gebouwd in de regio, namelijk het Seehotel Goldener Adler en het Rigi Kulm Hotel. In het kader van de gastvrijheid zullen er verschillende activiteiten en projecten plaatsvinden om het jubileumjaar te vieren.

Het hoogtepunt van het festival is de Seerose, waar maar liefst 700 mensen in kunnen. Tussen 29 mei en 4 oktober zal de waterlelie anker leggen op verschillende plaatsen in Centraal Zwitserland. Bezoekers mogen rekenen op een zeer divers en gevarieerd programma. In de Seerose vinden niet alleen artistieke optredens plaats, maar ze kent ook gastronomische en historische evenementen. 's Avonds wordt de waterlelie gebruikt voor concerten, theaterstukken en andere culturele evenementen.

De grote viering van het festival vindt plaats op 30 mei 2015 in de hoofdsteden van de deelnemende kantons. Neem voor meer informatie een kijkje op de website van het Gästival.

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?