Mountainbiker in Tirol. Foto Trailsource.com

Vier dodelijke ongevallen dit weekend in Oostenrijk

Mountainbiker in Tirol. Foto Trailsource.comAfgelopen weekend is er een aantal bergongelukken gebeurd met helaas dodelijke afloop. Allen met een verschillende oorzaak, variërend van een gevallen mountainbiker tot een vermiste wandelaar.

Bij Bad Gastein (Pongau, Salzburg) is zaterdagochtend een 50-jarige man 100 meter gevallen. Samen met twee vrienden was hij 's ochtends vroeg vertrokken om te gaan mountainbiken. Ze kwamen per ongeluk in te ruig terrein en daar gleed de man uit.

Zaterdagmiddag is het lichaam van een 62-jarige man teruggevonden in een beek. Hij was vrijdag na een bezoek aan de plaatselijke pub (ook in Pongau) niet teruggekomen.

Een 73-jarige wandelaar is zaterdag niet op de afgesproken ontmoetingsplaats in het Groot Walsertal aangekomen, waardoor zijn mede-wandelaars alarm sloegen. 's Avonds is dankzij een reddingshelikopter, het lichaam van de man gevonden.

Zondagavond is in Tirol een andere mountainbiker dodelijk gewond geraakt. Een automobilist zag de mountainbiker liggen, maar toen was het al te laat. Het is niet duidelijk hoe de 41-jarige fietser om het leven is gekomen. Dinsdag wordt er autopsie verricht.

Meer inspiratie

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!