wandelen in smaland

Wandelen in Småland

De Zweedse regio Småland is uitgestrekt en wild, maar toch goed te bereiken en te bewandelen. Van heuvels tot meren en van bossen tot wijdse vergezichten, de nieuwe wandelgids Wandelen in Småland neemt je er mee naartoe.

De 23 wandelingen in de nieuwe gids voeren je langs de mooiste plekjes van de Zweedse provincie. De wandelingen door de dichte bossen en langs de uitgestrekte meren geven je het gevoel dat je ver van de bewoonde wereld bent, maar tegelijk ben je nooit ver weg van de bewoonde wereld. In de dorpjes en stadjes vind je bijna altijd wel een klein openluchtmuseum, een plek om even cultuur te snuiven, of om in de voetsporen van grootheden zoals botanist Carl Linnaeus te treden.

Nieuwste nationale park van Zweden

wandelen in smalandEen van die 23 plekken is het nieuwste nationale park van Zweden. Åsnens nationalpark werd in 2018 geopend en geeft je echt het gevoel dat je in the middle of nowhere bent. De onbewoonde eilandjes in het uitgestrekte meer Åsnen. Het wandelzweet van je afspoelen? In het waterrijke Småland vind je ook wel een plek waar je even met de voetjes in het water kan. En tijdens tochten over de landerijen maak je kennis met de kleinschalige landbouw die Småland vroeger zo kenmerkte.

Meer weten over de nieuwe wandelgids? Op de website van Uitgeverij One Day Walks vind je meer informatie. 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?