Wandelroute Olympische Spelen PeongChang

Wandelen langs de Olympische spelen

Nog een paar maanden geduld en dan starten de Olympische Winterspelen van 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Een 132 kilometer lange wandelroute verbindt de speellocaties van de Spelen en biedt sportliefhebbers de mogelijkheid om meer van de bergen te zien dan de Olympische pistes. De nieuwe wandelroute is nu geopend.

Peongchang wordt het centrum van de Olympische Winterspelen van 2018. Maar niet alle Olympische sportgelegenheden liggen in die ene stad. Ook de steden Jeongseon en Gangneung verwelkomen de spelen. De nieuwe wandelroute is uitgezet om die locaties met elkaar te verbinden maar ook om de sporters en hun fans meer van de omgeving van de Spelen te laten zien.

Geschiedenis en cultuur van de speelsteden

Verwacht niet dat je over de wandelroute alleen maar van speellocatie naar speellocatie loopt. De route is bedoeld om juist meer te laten zien dan alleen de skipistes en ijsbanen. Slingerend door het Taebaek-gebergte kom je langs plekken waar je kan kennismaken met de cultuur en de geschiedenis van het gebied. Daarbij doorkruis je ook het bergachtige Odaesan National Park. De route steekt de Daegwallyeong-pas over, die al in de middeleeuwen een belangrijke en veelgebruikte route richting de kust was. Veel keizerlijke ambtenaren moesten de pas oversteken om hun examens te kunnen doen.

Winterwandelgebied

Hoewel een lange-afstandsroute wat zomers aandoet voor de winterspelen, zijn delen van de route prima te bewandelen in de winter. De berg Seonjaryeong, aan de Daegwallyeong-pas is in Korea een beroemd winterwandel-gebied.

Bron:

Korea.net

Afbeelding:

By Ken Eckert (Own work) [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons 

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!