Wandelen over de langste tunnel ter wereld

Deze zomer moet de langste treintunnel ter wereld eindelijk af komen. Dan kun je met de trein in ongeveer 20 minuutjes makkelijk van het kanton Zurich naar Ticino. Voor wie dat allemaal te snel gaat is er ook een nieuwe uitdaging: de Gotthard Tunnel Trail.

De Gotthard Tunnel Trail

De Gotthard Tunnel Trail is een honderd kilometer lange wandelroute door de bergwereld boven de tunnel. Boven de tunnel ligt een gebied met veelzijdige natuur en cultuur. De wandelroute loopt namelijk door het Urnerland, Graubunden en Ticino. Om je goed de weg te wijzen, is er een wandelgids voor de Goothard Tunnel Trail uitgebracht. De gids geeft informatie over de omgeving waar je doorheen wandelt, maar geeft ook informatie voor als je de tocht zonder gids loopt.

Begeleide tochten

De Mammut Alpine school organiseert regelmatig trekkings over de trail. Soms kunnen de etappes daarvan verschillen met de route van de trail. Ook zijn er soms transfers. De begeleide trekkings hebben een moeilijke, en een meer ontspannen variant.

De route van de Gotthard Tunnel Trail

De Gotthard Tunnel Trail begint in Erstfeld, waar ook het traject van de Gotthard Base Tunnel begint. Vanuit daar ga je zigzaggend de bergen in, naar Biasca. Onderweg kruis je een aantal keer het traject van de treintunnel, alleen sta je er soms wel 2000 hoogtemeters boven! Meer informatie over de route vind je op de site van de trail (Duitstalig).

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling