watervallen yosemite park

Watervallen Yosemite Park stromen weer

Liefhebbers van watervallen moeten naar Yosemite in Califonië in de VS. Na een jarenlange periode van droogte, zorgt smeltende sneeuw ervoor dat de watervallen veel groter en krachtiger zijn dan in de afgelopen jaren.

De toename van smeltwater heeft zelfs watervallen veroorzaakt op plekken waar die vroeger niet waren. Veel toeristen trekken al naar Yosemite Park om de watervallen in al hun glorie te bekijken. De drukte wordt al zo groot dat de Rangers van het National Park aanraden om door de week naar het park te komen, om zo de weekenddrukte te vermijden.

Meer smeltwater in Yosemite National Park

De hoeveelheid smeltwater in het park is inmiddels zo groot geworden, dat populaire watersporten zoals kayakken of raften op een aantal al niet meer zijn toegestaan. Verwacht wordt dat dat op meer plaatsen zal gebeuren, als de hoeveelheid smeltwater richting de zomer toe gaat nemen.

Overstromingsgevaar

De verwachte toename van het smeltwater baart de autoriteiten ook zorgen. Verwacht wordt dat het smeltwater ook voor overstromingen gaat zorgen. Deze winter is er in het hooggebergte rondom het Nationale Park een recordhoeveelheid sneeuw gevallen. Daarom geldt de overstromingswaarschuwing voor de komende maanden. De toeristen laten zich echter niet tegen houden door die waarschuwingen.

 

Bron: Accuweather.com en cntraveler.com

https://pixabay.com/nl/landschap-schilderachtig-1644689/Afbeelding: Pixabay

Meer inspiratie

Witte bergen, perfect geprepareerde pistes, prachtige loipes, en rustieke berghutten. 7 nachten incl. skipas vanaf € 385,-.

Ontdek het skigebied Turracher Höhe (1.763 m). Dit is één van de meest sneeuwzekere en gevarieerde skigebieden in Oostenrijk.

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!