Yosemite via pixabay

Yosemite National Park gaat namen veranderen

Wie binnenkort op vakantie gaat naar Yosemite National Park heeft een nieuwe reisgids nodig: een aantal bekende namen in het park gaan veranderen. Het The Ahwahnee Hotel, gebouwd in 1927 en een nationaal historisch monument in het Yosemite Valley, heeft zijn exotische klinkende naam veranderd in The Majestic Yosemite Hotel. De oude eigenaar van de hotels, Delaware North vraagt 51 miljoen dollar voor het gebruik van de namen, maar de nieuwe eigenaars weigeren dat.

Totaal vijf namen

In plaats van het nieuwe bedrag te betalen heeft het park gekozen voor het veranderen van een aantal namen. Naast de naamsverandering van het hotel zullen ook nog vier andere plekken een andere naam krijgen. In plaats van te betalen is er gekozen om een aantal plekken een andere naam te geven: het Wawona Hotel zal worden omgedoopt tot Big Trees Lodge en Curry Village zal voortaan Half Dome Village genoemd worden. Yosemite Lodge at the Falls zal Yosemite Valley Lodge worden en The Badger Pass Ski Area zal bekend worden als Yosemite Ski & Snowboard Area.

Even wennen

Het zal voor veel mensen wel even wennen zijn, omdat de oude namen helemaal ingeburgerd zijn. Yosemite park is er dan ook helemaal niet blij mee. Zij lieten weten dat de namen van de structuren het Amerikaanse volk toebehoren. "Yellowstone National Park" is ook een licentie voor merchandise, maar die zin en bepaalde park afbeeldingen en logo's zijn nog steeds gewoon te gebruiken.

Meer inspiratie

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen