Wereldrecord kaiserschmarrn bakken

Wereldrecord kaiserschmarrn bakken verbroken

In Oostenrijk hebben bakkers de grootste Kaiserschmarrn ooit gemaakt. De bakkers deden hun poging heel toepasselijk tijdens het Kaiserschmarrn-feest in Neustift in Oostenrijk.

In totaal werkten zes koks aan de enorme kaiserschmarrn. Met z’n zessen verwerkten ze 2200 eieren in de kaiserschmarrn, die maar liefst 309 kilo woog.

Kaiserschmarrnfest in Neustift

Daarmee verbraken de koks het record dat vorig jaar tijdens een kaiserschmarrnfest in St.Georgen im Flachgau werd gezet. Dat deden ze door hun kaiserschmarrn maar liefst 38 kilo zwaarder te maken dan die van de vorige recordhouders. Met hun 309 kilo zware kaiserschmarrn zijn de koks uit het STubaital daarmee voor de tweede keer sinds 2015 recordhouder. Als het aan de koks ligt, houden ze dat record nog even vast. Daarom plannen ze alweer een nieuwe recordpoging voor volgend jaar, zodat ze zichzelf kunnen overtreffen.

Duizend porties

De enorme kaiserschmarrn is vereeuwigd in het Guinness Book of Records. Dat is dan ook het enige dat van de kaiserschmarrn bewaard is gebleven. Van de gigantische lekkernij zijn, nadat hij werd gekeurd en opgemeten, meer dan duizend porties uitgedeeld en opgegeten.

Wie zelf een record kaiserschmarrn bakken wil vestigen kan hier een recept vinden. Maar om het wereldrecord te vestigen, moet je wel even met de hoeveelheden rekenen. 

 

Meer inspiratie

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.