Vijlen

Wie wint het EK voetbal voor bergdorpjes?

VijlenVele straten sieren al oranje en kinderen voetballen in het nieuwe tenue van het Nederlands elftal. Maar voordat het EK voetbal in Polen en Oekraïne op 8 juni begint, wordt eerst het speciale EK voor bergdorpjes in Oostenrijk gespeeld. Nederland doet ook mee.Vanaf vandaag tot 27 mei vertegenwoordigt het dorp Vijlen ons in Kleinarl in het Salzburgerland, Oostenrijk tijdens het EK voor bergdorpjes.

Dit speciale EK wordt ook eens in de vier jaar door FIFA georganiseerd en is voor elk bergdorpje een kans om reclame voor haar berg te maken. Of een echte Nederlandse heuvel (280 meter hoog), zoals die bij Vijlen. Voetbalvereniging RKVV Vijlen is hofleverancier van onze EK selectie en Eddy Achterberg is aangesteld als supervisor van onze mannen. Nederland zal, net zoals op het 'echte' EK in de poule moeten spelen tegen aartsrivaal Duitsland. Heuveldorp Vijlen neemt het ook tijdens deze poule-voorrondes op tegen Denemarken, Tsjechië en Zwitserland.

"In Oostenrijk denken ze nu misschien nog: Vijlen? Waar ligt dat in godsnaam? Het is aan ons om daar verandering in te brengen. Alle wedstrijden kunnen live gevolgd worden", aldus de 49-jarige coach Viktor Terpstra.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen