Foto Peter Barette

Winnaars Fjällräven-fotowedstrijd bekend: mijn rugzak en ik

Wat een diverse plaatjes ontvingen we, maar alle hebben één ding gemeen: een rugzak in beeld. Deze foto’s laten de diversiteit in rugzakken zien. Jong en oud draagt er een – of wat ervoor doorgaat – in de bergen.

De winnaars worden beloond met een Friluft-rugzak van Fjällräven, een lichtgewicht en slijtvaste rugzak voor dagtochten of korte huttentochten. De winnaars mogen kiezen uit een rode of zwarte in de maten 35, 45 of 55 liter.

1STE PRIJS: PETER BARETTE

“Extreem contrast met onze lichtgewicht rugzakken”

Foto Peter Barette

Foto Peter Barette

Zeker de meest gedurfde en originele inzending, en daarom al een prijs waard. De lange balken en de positie ervan ten opzichte van de fotograaf creëren een enorme diepte in het beeld. De last lijkt als het ware nog zwaarder op de schouders van de man te drukken, als dat al mogelijk is. Je bent bijna opgelucht voor de andere man die een minder groot gewicht lijkt te dragen. Extreem contrast met onze westerse wereld waar wij juist op zoek zijn naar ergonomische en lichtgewicht rugzakken. De foto is gemaakt in het Everestgebied in Nepal.

 

2DE PRIJS: LYDIA VAN ARNHEM

“ Nu al een echte trekker met hiking poles, groot avonturier in spe!”

Foto Lydia van Arnhem

Foto Lydia van Arnhem

 Deze foto vindt de jury heel goed passen binnen het thema. Een jongetje dat trots met zijn rugzak loopt. Er zit toekomstmuziek in deze stoere stapper, dit is een serieuze bergwandelaar in de dop. Let op de knul die onder de klep van zijn rugzak uitpiept. Maar er is ook een mooie beeldopbouw en het uitzicht is fantastisch: prachtige kleuren en mooie schaduwen tegenover de zonverlichte bergtoppen in de verte.

De foto is gemaakt in de Dolomieten, Italië.

Bekijk hieronder nog de winnaars zoals ze in Bergen Magazine zijn gepubliceerd.

Bestel dit nummer na.

 

Nieuwe fotowedstrijd: CLOSE UPS IN DE BERGEN

Een bloemetje, een insect, een waterdruppel, een sneeuwvlok, een steen, een mooie wolk… In ieder geval een detail waar andere bergliefhebbers aan voorbijlopen, maar die jij wel ziet tijdens je wandeling in de bergen. Ga komende zomer met je fototoestel op zoek naar het kleine in de bergen! Als je deze prachtig en origineel in beeld brengt, maak je kans op een van die handige zakmessen van Victorinox t.w.v. € 148,–

Ga naar www.bergwijzer.nl/winnen voor meer informatie over deelname aan de Victorinox-fotowedstrijd.

Deadline insturen: 15 augustus 2014.

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer