Winterweer in Amerika funest voor skigebieden

Tientallen skigebieden in de Verenigde Staten sluiten vervroegd hun liften. Er is de afgelopen winter erg weinig sneeuw gevallen, en in maart werden zelfs temperatuurrecords gebroken. 

De situatie in Europa is een stuk beter, het winterweer houdt hoog in de Alpen voorlopig nog aan. Verschillende skiresorts hebben daarom aangekondigd open te blijven tot in mei. In de VS heeft de warmste maand maart sinds het begin van de metingen het sneeuwseizoen op de meeste plaatsen nu definitief de das omgedaan.

Overigens is het probleem niet alleen dat er geen sneeuw op de bergen ligt; sneeuwkanonnen kunnen dat tot op zekere hoogte nog verhelpen. Vanwege de warmte komen mensen gewoon niet in de stemming voor wintersport, zegt Greg Ralph van het skigebied Monarch Mountain in Colorado.

“Je hebt sneeuw nodig om mensen te motiveren”, zegt hij tegen USA Today. “Ook al draait de economie slecht en is de benzine duur, als er goede sneeuw valt komen mensen wel.” Aangezien de afgelopen twee winters in de VS juist zeer streng waren, hoopt hij dat de warmte van dit jaar een uitzondering is.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!