Foto Zip World Snowdonia

Zip World Snowdonia opent haar deuren

Foto Zip World SnowdoniaDeze week gaat in Wales de langste zipline-attractie van het noordelijk halfrond open: Zip World Snowdonia. In Zip World Snowdonia scheert de bezoeker over het spectaculaire Welsche landschap naar beneden.

Uniek in Groot-Brittannië

Op 16 maart 2013 wordt in Bethesda in Noord Wales “Zip World Snowdonia” geopend. Deze nieuwe attractie beschikt over 2 spectaculaire ziplines. Wat Zip World Snowdonia uniek maakt in Groot-Brittannië is de ligging in Penrhyn Quary, ’s werelds oudste en grootste leisteengroeve. Met de nieuwe attractie hoopt de regio meer bezoekers te trekken, zodat ook de lokale economie wordt gestimuleerd.

Adrenalinekick door hoogte en lengte

Onder meer de hoogte en lengte van de ziplines en de snelheden die bereikt worden, maken een bezoek aan Zip World Snowdonia tot een ware beleving. De “Big Zipper” bereikt snelheden van 120 kilometer per uur, is 1750 meter lang en meer dan 200 meter hoog. Bezoekers die deze zipper nog wat te hoog gegrepen vinden, kunnen hun technieken eerst oefenen op de “Short Zipper”, welke met een lengte van 450 meter een stuk korter is.

Spectaculair uitzicht over de bergen in Snowdonia

Ook het uitzicht is erg spectaculair; al hangend in een harnas scheert de bezoeker naar beneden. Tijdens de rit heb je een panoramisch uitzicht over het nationale park Snowdonia, het eiland van Anglesey en bij een heldere lucht zelfs uitzicht over het eiland van Man. Voorafgaand word je in voormalig militaire auto’s de bergen in gereden, waarbij een gids op een boeiende manier vertelt over de omgeving van Zip World Snowdonia.

Meer info: http://www.zipworld.co.uk

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?