De Yeti. Afbeelding via Wikipedia

Zoektocht naar de Yeti snel weer afgebroken

Hij wordt er om bewonderd en bespot. De beroemde bergbeklimmer Reinhold Messner is er van overtuigd van het bestaan van de Yeti. Deze zomer ging een nieuwe wetenschappelijke expeditie onder zijn leiding op weg om op zoek te gaan naar de mysterieuze ‘sneeuwmens’. Aan die expeditie is echter vroegtijdig een einde gekomen.

Op zoek naar de yeti

Vorig jaar stelden Britse onderzoekers vast dat de yeti waarschijnlijk een berensoort is. De expeditie van deze zomer ging in het Pakistaanse deel van de Himalaya op zoek naar een levend exemplaar van de ‘yeti’. Van dat levende exemplaar zouden ze dan een bloedmonster willen nemen voor genetische analyse. De expeditie had geheim moeten blijven, maar dat is niet gelukt. Nu de expeditie in nieuws is, is besloten om de expeditie om ‘politieke redenen’ af te blazen. Volgens Italiaanse media vooral omdat de expeditie met een prominente naam als die van Messner een aantrekkelijk doelwit voor de Pakistaanse Taliban zou zijn.

Onderzoek en verhalen over yeti

De yeti is ook bekend als ‘de verschrikkelijke sneeuwman’, het mensachtige monster uit de ijswereld van de gletsjers in het hooggebergte van de Himalaya. In de volksverhalen in het Himalaya speelt het wezen een grote rol. Hoewel velen er van overtuigd zijn dat het monster bestaat zou het mythische wezen slechts door een enkeling gezien zijn, maar spreekt al eeuwenlang mensen aan die op ziek gaan naar het monster. Uit recent onderzoek zou echter gebleken zijn dat het een soort kruising tussen een bruine beer en een ijsbeer zou zijn.
 

bron: lastampa.it

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier een stukje berg geschiedenis