De karwendel. By Luidger via Wikimedia Commons

Zonder auto de Alpen in!

Zonder auto op vakantie? Dat kan! De Deutsche Alpenverein heeft een nieuwe wandelbrochure uitgebracht voor het Karwendelgebied. "Wandern im Naturpark Karwendel mit öffentlicher Anreise" telt bijna 100-pagina's, met achttien  verschillende wandelroutes die met het openbaar vervoer bereikbaar zijn.

Voordelen aan het openbaar vervoer

De brochure heeft één- en meerdaagse trips waar geen auto voor nodig is. Volgens de makers van de brochure is het openbaar vervoer niet alleen handiger en milieuvriendelijker, maar het maakt ook tochten met verschillende begin- en eindpunten mogelijk omdat je niet meer terug hoeft naar je auto. De wandelroutes zijn van verschillende niveau’s, inclusief tochten die ook geschikt zijn voor senioren en gezinnen. Verder bevat de brochure do’s en don'ts in de bergen en andere aanbevelingen voor de veiligheid.

Het Karwendelgebied

Het Karwendel ligt in het grensgebied van Beieren en Tirol en is beschermd natuurgebied. Het Oostenrijkse deel is met 730 km2 het grootste natuurgebied van Oostenrijk. Het gedeelte in Beieren meet ook nog zo’n 190 km2. De vijftig hutten in het gebied geven de mogelijkheid voor diverse vormen van bergsport, terwijl natuurliefhebbers zich kunnen vergapen aan de flora en fauna in het gebied.

Verkrijgbaarheid van de brochure

De brochure is gratis verkrijgbaar bij de klantenservices van openbaarvervoerbedrijven in de regio, toeristenkantoren, de DAV Oberland en de sectie PES Innsbruck. Meer over de brochure is te vinden op de site van de Deutsche Alpenverein. Meer informatie over het Kwarwendel is te vinden op de site van het gebied.

Uitgevers van deze brochure zijn het natuurpark Karwendel, de sectie Oberland van de Duitse Alpenverein en tal van toeristische kantoren en transportbedrijven. Het project werd gefinancierd door de Euregio Zugspitze Wetterstein Karwendel. 

 

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.