Mountains of Valais - timelapse Christian Mulhauser - VImeo

Zwitserse bergen zoals je ze nog nooit gezien hebt

Mountains of Valais - timelapse Christian Mulhauser - VImeoIn een kleine bivaktent op meer dan vierduizend meter hoogte verblijft Christian Mülhauser in kanton Wallis in Zwitserland, bewapend met zijn camera. Hij hoopt dat het wolkendek snel wegtrekt en hem een heldere sterrenhemel zal laten zien.

Mülhauser bevindt zich daar met een reden. Zijn missie is om beelden in hoge kwaliteit te schieten en deze later versneld als video af te spelen, in een timelapse. Hij wil het verloop van de dag vastleggen, van ’s ochtends tot ’s avonds en tot en met de ochtendschemering.

Spectaculaire beelden

“Ik ben constant omringd geweest door storm, kou, mist en sneeuw,” zegt Mülhauser. “Je moet er wat voor over hebben, maar de beelden zijn spectaculair.” Mülhauser reisde 15 dagen lang door de Alpen, met 40 kilo zware foto- en kampeeruitrusting, om 26 bergen vast te leggen.

Mülhauser heeft 21.548 foto’s gemaakt. Voor het eindresultaat -een video van nog geen vijf minuten lang- heeft hij hiervan een kwart van de beelden gebruikt. Hij is vier weken bezig geweest de afbeeldingen om te zetten in bewegende beelden.

De 34-jarige Mülhauser wordt gemotiveerd om met het project aan de slag te blijven door de reacties die hij krijgt op zijn videokanaal. “Met mijn beelden wil ik de mensen wegvoeren uit het dagelijks leven en hen deze omgeving laten zien, zoals zij deze nog niet eerder gezien hebben.”

Meer foto's in Zwitserland?

Mülhauser heeft nog twee soortgelijke projecten in de planning staan voor Zwitserland. Wat dat precies is, wil hij nog niet verklappen. Wel is duidelijk dat hij voor zijn volgende producties een kans wil wagen met crowdfunding, in tegenstelling tot dit project, wat hij volledig zelf heeft betaald.

Bron: 20min.ch

Meer mooie bergfoto's?

Vaker mooie foto's zien en verhalen lezen? Neem dan nu een abonnement op Bergen Magazine. Het tijdschrift voor bergliefhebbers!

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!