versoepelingen zwitserland oostenrijk

Zwitserse berghutten open, Oostenrijk kondigt versoepelingen aan

Goed nieuws uit Zwitserland. Dat land heeft de strenge lockdown versoepeld. De gesloten horeca in het land kan weer open en dat betekent dat ook berghutten voor komend seizoen weer open gaan. Maar welke regels gelden er in die berghutten?

Hoewel Zwitserland versoepelt, betekent dat dus niet dat de coronacrisis in Zwitserland voorbij is, in tegendeel. Daarom gelden er voor de hutten nog wel maatregelen die moeten voorkomen dat het coronavirus zich onder huttenbezoekers kan verspreiden.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


De maatregelen in de Zwitserse berghutten

Ga alleen naar een berghut als je gezond bent
Neem kort voordat je vertrekt een coronatest af, bijvoorbeeld door een sneltest of zelftest[JV2] . Zeg bij een positieve uitslag je overnachting af.
Van tevoren reserveren is verplicht, zeg ook de reservering af mocht je om welke reden dan ook niet kunnen komen.
Verplicht op de paklijst: een eigen slaapzak, kussensloop, desinfectiemiddel en/of zeep, handdoeken en mond-neusmaskers.
In alle binnen- en de buitenruimten direct rondom de hut is een mondneusmasker verplicht.
Informeer voor vertrek altijd nog even welke eventuele bijkomende regels er gelden in de berghut en de streek waar je op pad bent.

Meer weten over de regels in de Zwitserse hutten? Op de website van de Zwitserse alpenvereniging vind je alle informatie.

Hoe zit het in andere landen?

De Duitse berghutten zijn nog dicht. Ook in Italië gelden strenge maatregelen en is er nog een lockdown in grote delen van het land. Oostenrijk heeft aangegeven dat het vanaf 19 mei wil gaan verspoepelen, Dan zou bijvoorbeeld de horeca weer open kunnen gaan en buitenlandse gasten zouden weer welkom zijn. Hoe die versoepelingen er precies uit gaan zien, is nog niet bekend.

Echter, voorlopig zit een reis er nog niet in. Voor informatie over reizen naar Zwitserland, of andere Alpenlanden, kun je kijken op de website van het Ministerie van Buitelandse Zaken (Nederland) of op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken (België) 

Meer inspiratie
Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!