Helikopter van de bergreddingsdienst

Zwitserse wandelaar na drie dagen gered uit kloof

Helikopter van de bergreddingsdienstMandy Reichert (33) is na drie dagen vermist te zijn geweest uiteindelijk door een reddingsteam gevonden. De Zwitserse was afgelopen zondag tijdens een wandeling gevallen en daarbij ernstig gewond geraakt. Door gesmolten sneeuw te drinken kon ze overleven.

Het reddingsteam, bestaande uit leden van de brandweer, de politie en de bergredding, kon Reichert gisteren met behulp van een takel in veiligheid brengen. Het ongeluk gebeurde in de omgeving van Appenzell in het oosten van Zwitserland. Volgens de politie heeft Reichert enorm veel geluk gehad. Vanwege de Föhnwind daalde de temperatuur in de streek 's nachts niet onder de vijf graden, terwijl het er in deze tijd nog regelmatig kan vriezen.

De Zwitserse had na haar val, waarbij ze van een steile helling afgleed, nog wel met haar mobiele telefoon om hulp kunnen vragen. Toch werd ze na een omvangrijke zoekactie met een helikopter en honden aanvankelijk niet gevonden. Ook lokalisatie van het GSM-signaal mislukte. Vanwege de harde wind hadden de honden moeite om een spoor te vinden, en werd de inzet van de helikopter beperkt.

Reichert had enkel een paar boterhammen bij zich toen ze aan het wandelen was. Hierop heeft ze dus drie dagen moeten teren, maar vooral de gesmolten sneeuw die ze kon drinken heeft haar gered. Ze wordt momenteel nog in het ziekenhuis behandeld. Reichert liep een botbreuk in haar stuitje op, verschillende kneuzingen en snijwonden. Volgens artsen is ze echter niet in levensgevaar geweest. 

Bronnen: 20 Minuten, Blick

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!