Van de Sunnegga naar de Riffelalp in de omgeving van Zermatt

Gisteren is het beslist, we gaan vandaag naar Zermatt. We wilde al langer eens van Sunnega en dan naar Riffelalp wandelen. We doen we het als eerste wandeling.

We zetten tegen alle gewoonte in onze auto op de grote parking, in Tasch en zien de trein van 9 uur zojuist wegrijden. 20 minuten later zijn we onderweg. In het station kopen we ons combinatieticket van Sunnegga, lopen we straks te voet naar Riffelalp, en daar kunnen we dan de Gornergratbaan terug naar Zermatt nemen. Het is een combinatieticket; we betalen 66 Zwitserse Frank en als we straks in Zermatt ons ticket weer inleven krijgen we 5 Frank per stuk terug. Ook een manier op aan papier besparing te doen.

Als we op Sunnegga komen ziet de Matterhorn omgeven door wolken, een schouwspel op zich. We gaan eerst een drankje halen, om wat te acclimatiseren. En dan gaan we op pad. Geen probleem het staat overal goed aangegeven. Normaal zou het 2 uur lopen zijn, maar wij zijn niet gekomen om de marathon te lopen. We maken dikwijls halt, genieten van de prachtige omgeving. Als we op een zeker punt de kleine marmotjes voor onze lens lopen, ja dan is het ook even halt houden. Onderweg spreken we onze picknick aan. Het smaakt zo uit het vuistje, met ons achterste op een stenen muurtje. Soms spat er wat water op onze rug, maar het is welkom. De weg is heel afwisselend, wat omlaag, wat omhoog, soms in de zon, maar ook veel onder de eeuwige oude bomen, genieten we van onze eerste uitstap dit jaar.

In Riffelalp hebben we de trein van 15.22 uur naar Zermatt. Het is er aangenaam wandelen tussen al de winkels. We spenderen enkele Franken aan een ijs, en dan zakken we terug af naar Tasch.

Morgen rustdag, ik mag niet te veel verlangen. Het is tenslotte toch vandaag nog maar 6 maand geleden dat Marc zijn tweede nieuwe knie kreeg... We zullen morgen heel rustig Montreux bezoeken, wat met de voetjes in het water, wat slenteren langs het meer... heel eenvoudig en rustig.

Meer inspiratie
Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen